Sumari: Volum 2, Número 8

Sumari del volum 2, número 8 de la revista Esperit, amb articles sobre política i cultura de Marc Comerma, Marc Maynou i Frederic J. Porta.

Sumari: Volum 2, Número 8

Sumari del volum 2, número 8 de la revista Esperit, amb articles sobre política i cultura de Marc Comerma, Marc Maynou i Frederic J. Porta.

En el número 8 del volum 2 de la revista Esperit ponderem sobre els perills que amenacen l'ensenyament públic, reflexionem sobre l'evolució del marxisme en les seves diverses etapes i ressenyem els anys més difícils de la il·lusió occitana.  

Marc Comerma aporta una sèrie de reflexions sobre alguns dels perills que atempten contra la qualitat i continuïtat de l’ensenyament públic. Més enllà de les privatitzacions i la desinversió, l’escola ha esdevingut el para-xocs de la societat, un escenari idoni per a la realització de tota mena d’experiments.

Marc Maynou estudia la gènesi i l’evolució del pensament marxista en les seves diverses etapes: des de la prèdica a les catacumbes fins a la caiguda del mur de Berlín. En el procés, exposa com el marxisme s’adapta i és emprat en diferents circumstàncies fins a esdevenir pràcticament irreconeixible en l’actualitat.

Frederic J. Porta continua resseguint el desenvolupament de la Il·lusió Occitana. Durant els anys de la postguerra de 1945, diversos intel·lectuals van aconseguir d’adaptar l’horitzó panoccità als nous temps. Tanmateix, la posada al dia no va impedir que, fins l’actualitat, les relacions no hagin passat de l’estadi folklòric, abandonades pels intel·lectuals i per les institucions.

Números:

Revista Esperit

Perfil de l'equip editorial de la revista Esperit.

Més articles d'aquest autor

La teva subscripció s'ha realitzat amb èxit. Benvingut a la Revista Esperit!
Finalitza el pagament per tal d'obtenir accés complet a la revista.
Bentornat, has entrat amb èxit a la Revista Esperit.
El teu compte ha estat activitat i ja tens accés a tot el contingut.