Sumari: Volum 2, Número 34. Primer Aniversari d'Esperit

Sumari del volum 2, número 34 de la revista Esperit. Prem l'enllaç i descobreix-lo.

Sumari: Volum 2, Número 34. Primer Aniversari d'Esperit

Sumari del volum 2, número 34 de la revista Esperit. Prem l'enllaç i descobreix-lo.

El trenta-quatrè número d'Esperit commemora un any de publicacions. Per celebrar-ho, els directors de la revista us presentem un número especial amb vuit articles de política i cultura, amb nous col·laboradors i noves perspectives. Us convidem a llegir l'editorial que hem preparat, en el qual fem un repàs del primer any d'Esperit, i també a fer-li un cop d'ull a la nova secció en obert de la revista, Metralla.

Marc Comerma repassa la situació actual del país. La fragmentació de partits, l’absència d’idees fortes i la desorganització del nacionalisme ens empeny a elaborar una estratègica metapolítica que s’ha de manifestar en tots els fronts.

Dolors Clotet explica les tres mentides fundacionals que han sostingut fins ara la Catalunya autonòmica i que ens han dut a la situació lingüística actual. Aquestes mentides, a més a més, han creat una idiosincràsia particular que explica algunes de les mancances ètiques dels líders polítics catalans i de la societat catalana en general.

Laura Grande reflexiona sobre com les transformacions arquitectòniques de les ciutats postmodernes i l’eclosió del consumisme han afectat a la identitat de les comunitats.

Oriol de Marcos explora la ciutat medieval a través del pensament de Francesc Eiximenis, un dels autors més prolífics en llengua catalana a l’edat mitjana. La mística, l’economia i la força d’un regne són indestriables i formen un sol ordit en la concepció política d’aquest frare franciscà.

Marc Maynou enceta una sèrie d’articles disposats a qüestionar alguns dels dogmes essencials de la ciència i la història actuals, evidenciant les mancances i l’oblit d’alguns dels seus propis fonaments.

Frederic J. Porta analitza políticament l’obra de Josep Pla, a través d’El quadern gris. L’obra central de l’escriptor empordanès conté una idea política de Catalunya dedicada als nascuts després de 1939.

Guillem València medita sobre la influència de les institucions en els processos de construcció nacional, i en particular sobre quin paper han de jugar les institucions autonòmiques en el bastiment de la nació catalana.

Miquel Vila critica l’existència de grups que utilitzen Catalunya pel seu benefici privat. Les camarilles de l’autonomia han rapinyat les arques públiques, han omplert les cadires de personatges afins i han rebaixat el nivell dels debats i les idees per protegir el seu clos.

Els subscriptors premium i mecenatge poden accedir a l'entrevista amb Raül Garrigasait.

Números:

Revista Esperit

Perfil de l'equip editorial de la revista Esperit.

Més articles d'aquest autor

La teva subscripció s'ha realitzat amb èxit. Benvingut a la Revista Esperit!
Finalitza el pagament per tal d'obtenir accés complet a la revista.
Bentornat, has entrat amb èxit a la Revista Esperit.
El teu compte ha estat activitat i ja tens accés a tot el contingut.