Sumari: Volum 1, Número 6

Sumari del volum 1, número 6 de la revista Esperit, amb articles sobre política i cultura de Marc Maynou, Frederic J. Porta i Borja Vilallonga.

Sumari: Volum 1, Número 6

Sumari del volum 1, número 6 de la revista Esperit, amb articles sobre política i cultura de Marc Maynou, Frederic J. Porta i Borja Vilallonga.

En el present número de la revista Esperit obrim diverses sèries d'articles sobre els fonaments del món de postguerra sorgit el 1945 i que s'està cloent aquest 2020. Considerem que hem de conèixer la font dels mals del nostre món i el perquè de la victòria i dominació neoliberal. Per la seva banda, Vilallonga continua la seva sèrie sobre la immortalitat de l'ànima amb un article sobre la teoria platònica sobre la tripartició de l'ànima.

Marc Maynou comença una sèrie d'articles dedicada als fonaments econòmics del sistema de postguerra. En el primer article exposa l'eficiència del sistema capitalista de postguerra en la producció de béns materials, en el proveïment de serveis i en la satisfacció de desitjos en general, però és relativament fràgil davant de crisis que afectin els seus fonaments. El trinomi que sosté el sistema és l’energia barata, els costos de transport baixos i les rutes comercials segures.

Frederic J. Porta comenta l’evolució del món de la postguerra en les seves dues grans fases, de 1945 a 1989 i de 1989 a 2020. El liberalisme, tot i haver sortit victoriós del segle XX, pateix en l’actualitat una crisi sense precedents que situa tota Europa en un important via crucis. Es tanca el cicle vital que va començar amb el final de la Guerra Civil Europea de 1914-1945.

Borja Vilallonga persevera en la seva sèrie d'articles dedicada a l'existència de l'ànima i la seva immortalitat segons la teologia platònica. En aquest nou article, estudia la mentalitat grega i indoeuropea darrere la concepció de l'ànima, el seu significat etimològic i metafísic. Concebuda com l'essència de tota la vida al món, l'ànima segons Plató es pot dividir en tres parts. L'home és l'ésser viu que té l'ànima en plenitud gràcies a la part intel·lectiva, que li permet de raonar i d'ascendir espiritualment.

Números:

Revista Esperit

Perfil de l'equip editorial de la revista Esperit.

Més articles d'aquest autor

La teva subscripció s'ha realitzat amb èxit. Benvingut a la Revista Esperit!
Finalitza el pagament per tal d'obtenir accés complet a la revista.
Bentornat, has entrat amb èxit a la Revista Esperit.
El teu compte ha estat activitat i ja tens accés a tot el contingut.