Sumari: Volum 2, Número 7

Sumari del volum 2, número 7 de la revista Esperit, amb articles sobre política i cultura de Marc Comerma, Marc Maynou i Frederic J. Porta.

Sumari: Volum 2, Número 7

Sumari del volum 2, número 7 de la revista Esperit, amb articles sobre política i cultura de Marc Comerma, Marc Maynou i Frederic J. Porta.

En el número 7 del volum 2 de la revista Esperit reflexionem sobre la uniformització ideològica perpetrada en nom del progrés, desvelem la naturalesa liberal i postmoderna del veganisme i analitzem l'ocàs del conservadorisme mundial.

Marc Comerma reflexiona sobre la inconsistència ideològica de les organitzacions que participen en els règims parlamentaris liberals. La inèrcia del sistema i l’acceptació de la retòrica del progrés acaba per fer insostenibles a llarg termini els postulats de les organitzacions polítiques. Aquestes es converteixen en mers actors de la teatralització de la política.

Marc Maynou exposa el caràcter implícitament neoliberal, postmodern i urbanita del pensament vegà-animalista. Les simplificacions del seu argumentari són una resposta urbanita que canalitza erròniament l’encertada crítica al sistema agroindustrial modern.

Frederic J. Porta sosté que la derrota de Trump i la cessió del poder de l’Estat i la presidència ha assestat un cop mortal als moviments conservadors a tot Occident. Només moviments construïts sobre fonaments oposats als de la Il·lustració podran oferir ara alternatives polítiques sòlides els propers anys.

Números:

Revista Esperit

Perfil de l'equip editorial de la revista Esperit.

Més articles d'aquest autor

La teva subscripció s'ha realitzat amb èxit. Benvingut a la Revista Esperit!
Finalitza el pagament per tal d'obtenir accés complet a la revista.
Bentornat, has entrat amb èxit a la Revista Esperit.
El teu compte ha estat activitat i ja tens accés a tot el contingut.