Sumari: Any 3, Número 50

Sumari del cinquantè número de la revista Esperit, amb articles sobre política i cultura de diversos autors i temàtiques.

Sumari: Any 3, Número 50

Sumari del cinquantè número de la revista Esperit, amb articles sobre política i cultura de diversos autors i temàtiques.

En el cinquantè número d’Esperit reflexionem sobre demografia, indaguem en els processos de representació, critiquem la batalla purament simbòlica, realcem el valor de la nostra capital, estudiem la història de la FNEC, analitzem la política processista, explorem la biografia de Francesc Macià i ensorrem els fals mites de l’autodeterminació.

Toni Babia il·lustra, a través de l’exemple del Brasil, l’estructura demogràfica de Catalunya i la seva singularitat històrica.

Dolors Clotet explica com els debats sobre la representació, avui en dia tan presents, són, en realitat, debats sobre els models de vida que volem que siguin desitjables i imitats.

Oriol de Marcos critica la batalla simbòlica permanent, de la que els espanyols s’alimenten i per la que els catalans perdem progressivament el nostre poder.

Joan Ruiz posa de manifest la rellevància i la vigència dels articles J. V. Foix al voltant de la degradació urbanística, simbòlica i ideològica de la capital principatina.

Frederic J. Porta continua resseguint la història de la FNEC. Durant la Guerra Civil, molts estudiants catalans van mobilitzar-se com a soldats o sanitaris.

Eudald Calvo critica la fatal propensió de la política processista pel curt termini i el desastre nacional al qual ens està abocant.

Lluís Lacruz indaga en la figura de Francesc Macià, presentada com un mite del catalanisme i com a símbol de l’irredemptisme separatista.

Bernat F. Roca argumenta que el dret de l’autodeterminació de les nacions ha esdevingut una eina política per vendre discursos messiànics i cofoistes a l’electorat català.


Els subscriptors premium tenen accés al tercer lliurament de La Talaia, el podcast de la revista Esperit.

Números:

Revista Esperit

Perfil de l'equip editorial de la revista Esperit.

Més articles d'aquest autor

La teva subscripció s'ha realitzat amb èxit. Benvingut a la Revista Esperit!
Finalitza el pagament per tal d'obtenir accés complet a la revista.
Bentornat, has entrat amb èxit a la Revista Esperit.
El teu compte ha estat activitat i ja tens accés a tot el contingut.