Sumari: Any 2, Núm. 49 Especial de Nadal

Sumari: Any 2, Núm. 49 Especial de Nadal

Mor un any fascinant i en naix un de nou. En el número especial de Nadal d’aquest diumenge, els nou autors que hi participen han escrit articles més llargs de l’habitual. Parlem de l'estratègia de l'independentisme, dels líders i del compromís, però sobretot de religió i de materialisme, dels misteris del món. Sense que fos buscat, aquests últims temes amaren el número especial de Nadal. A més a més, comptem amb il·lustracions fetes a mà per a cada un dels textos, obra de l'artista Albert Sala. El número també inclou la sisena entrega de Metralla. Us convidem a gaudir aquest quaranta-novè número de la revista Esperit, que hem elaborat amb molta cura i esforç. I aprofitem l'avinentesa per desitjar-vos un bon Nadal i una bona entrada del 2022, tant als subscriptors de la revista com als qui reben el sumari.


Josep Asensio argumenta que la persecució a l’independentisme no només està ben assentada en la història de la política espanyola sinó que el seu origen recent es troba en la mateixa conformació del règim constitucional vigent.

Albert Ferrer presenta la proposta espiritual mística del Romanticisme i la seva dimensió religiosa.

Laura Grande exposa com la manca de compromís generalitzada és el principal símptoma d’una societat que ha deixat de valorar l’esforç i la responsabilitat; i indaga en les causes estructurals de viure les relacions com un objecte de consum.

Oriol de Marcos descriu les virtuts del sector privat, detalla les causes de la seva eficàcia i el defensa com un espai de llibertat tant a nivell nacional com personal.

Marc Maynou defensa que l’ús de la terminologia políticament carregada no té cap benefici a nivell descriptiu de l’adversari, sinó que reflexa més aviat el que pensa un mateix.

Frederic J. Porta desgrana el concepte d’aristocràcia i les virtuts dels dirigents. A Catalunya la manca de líders deixa el país periòdicament a la intempèrie.

Bernat F. Roca analitza l’evolució del concepte d’ànima fins l’actualitat. Defensa que només té sentit com a expressió del punt de vista religiós i moral sobre la realitat, que podem trobar descrit per part de la millor tradició espiritual d’occident.

Guillem València exposa el preu que pagarem els catalans aquest 2021 per les omnipresents (i ineficaces) polítiques de gènere i d’igualtat.

Miquel Vila argumenta que la clivella entre materialisme i espiritualitat serà una de les fonamentals en el segle XXI.

Revista Esperit

Perfil de l'equip editorial de la revista Esperit.

Més articles d'aquest autor

La teva subscripció s'ha realitzat amb èxit. Benvingut a la Revista Esperit!
Finalitza el pagament per tal d'obtenir accés complet a la revista.
Bentornat, has entrat amb èxit a la Revista Esperit.
El teu compte ha estat activitat i ja tens accés a tot el contingut.