Propietaris i ciutadans

Petita propietat i ciutadania són dos fenòmens pràcticament exclusius del passat europeu que alineen els interessos del ciutadà amb els de l’estat.

fa 7 hores   •   5 min de lectura
Vol. 2 Núm. 3

Els canvis climàtics del passat

El canvi climàtic és una constant de la història de la humanitat. Els seus efectes sobre els pobles i imperis són diferents i incontrolables, però les guerres i les migracions en són un denominador comú.

fa 14 dies   •   4 min de lectura
Vol. 2 Núm. 1

Natura invicta

La retòrica de la modernitat industrial es vanta d’haver vençut la natura, però només ha renegat de les seves lleis i se n'ha aïllat.

fa un mes   •   4 min de lectura
Vol. 1 Núm. 10-11

Escacs, guerra i política

Els escacs capturen alguns dels elements d’una realitat inevitable per a l’home: la guerra i la política. En tots tres camps, les jugades mestre només ocorren després d’una execució estratègica coherent i ben preparada.

fa un mes   •   4 min de lectura
Vol. 1 Núm. 9

Apunts per a la reindustrialització

La «burgesia nacional» ha deixat d’existir com a tal: ha esdevingut internacional. Catalunya ha de recuperar el seu ímpetu industrial per garantir la seva independència, construint un sistema antifràgil adaptat a les seves característiques.

fa un mes   •   4 min de lectura
Vol. 1 Núm. 8

La llavor d’Albió (I)

Els fonaments ètnics i culturals dels Estats Units provenen de les quatre comunitats britàniques originals que hi van migrar i que encara mantenen el control en exclusiva.

fa 2 mesos   •   5 min de lectura
Vol. 1 Núm. 7

Delineació i ampliació de l’espai sagrat

La confrontació directa amb el sistema és garantia d’una derrota ràpida i contundent. El nacionalisme català ha de créixer als marges, tot separant-se obertament de la lògica dels beneficis i la traïdoria tan característiques del que actualment s’entén per política.

fa 2 mesos   •   5 min de lectura
Vol. 1 Núm. 5

De la ignorància devastadora

La raó, la ciència i la tecnologia no són infal·libles per la seva pròpia naturalesa, i les accions dels éssers humans tenen efectes inesperats i devastadors.

fa 2 mesos   •   4 min de lectura
Vol. 1 Núm. 4
La teva subscripció s'ha realitzat amb èxit. Benvingut a la Revista Esperit!
Finalitza el pagament per tal d'obtenir accés complet a la revista.
Bentornat, has entrat amb èxit a la Revista Esperit.
El teu compte ha estat activitat i ja tens accés a tot el contingut.