El poder del sincretisme (III)

En l'apogeu de la fervor religiosa i filosòfica de l'antiguitat, el sincretisme del món grecoromà va concebre el seu producte més refinat: el cristianisme.

fa 3 mesos   •   5 min de lectura
Vol. 2 Núm. 4

El poder del sincretisme (II)

Els grans imperis d'Alexandre, Cèsar i August van viure el gran apogeu sincrètic espiritual simbolitzat per una obsessió soteriològica i la popularitat de les religions mistèriques.

fa 3 mesos   •   5 min de lectura
Vol. 2 Núm. 3

Entre el destí i la felicitat

L'home modern persegueix la felicitat materialista i hedonista en tant que realització final de la seva existència a despit del seu destí espiritual.

fa 3 mesos   •   4 min de lectura
Vol. 2 Núm. 1

Imperium

La idea tradicional d’imperi es basa en l’esperit: és la unió indissociable entre el guerrer i el sacerdot. La manifestació de l'imperi és espiritual i temporal i se'n deriva una acció en voluntat de poder.

fa 4 mesos   •   5 min de lectura
Vol. 1 Núm. 10-11

Tots som txandala ara

En el món modern d'avui tots som txandala: des de Jeff Bezos i l'elit neoliberal global al tradicionalista més recalcitrant, tots som sotmesos a la tirania quantitativa i materialista.

fa 4 mesos   •   5 min de lectura
Vol. 1 Núm. 9

El problema de les castes

Les castes són manifestacions socials de la jerarquia, ordre i harmonia còsmiques. La modernitat ha invertit aquest ordre i destruït l'imperi espiritual en la societat.

fa 4 mesos   •   4 min de lectura
Vol. 1 Núm. 8

Animats i immortals (IV)

Segons la teologia platònica desenvolupada per l'humanista florentí Marsilio Ficino, ascendim a la llum de la veritat dels alts mons espirituals mitjançant la raó.

fa 5 mesos   •   5 min de lectura
Vol. 1 Núm. 7

Animats i immortals (III)

El buf vital que és l'ànima dels grecs i, més globalment, dels indoeuropeus es troba dividida en tres parts en jerarquia, ordre i harmonia.

fa 5 mesos   •   5 min de lectura
Vol. 1 Núm. 6
La teva subscripció s'ha realitzat amb èxit. Benvingut a la Revista Esperit!
Finalitza el pagament per tal d'obtenir accés complet a la revista.
Bentornat, has entrat amb èxit a la Revista Esperit.
El teu compte ha estat activitat i ja tens accés a tot el contingut.